Korzyści płynące z gotowania na płycie indukcyjnej znacznie przewyższają zalety tradycyjnych metod. Oto siedem powodów, dla których powinieneś poważnie rozważyć przejście na płytę indukcyjną jako energooszczędną, bezpieczną i wygodną metodę gotowania w komercyjnej kuchni oraz rozważyć zakup szafki do zabudowy płyty indukcyjnej.
Jakie zalety ma płyta indukcyjna?

Gotowanie indukcyjne jest wydajniejsze niż tradycyjne metody, z redukcją zużycia energii nawet o 70% – 90% wyprodukowanej energii trafia do samego garnka. Oznacza to, że jedzenie gotuje się szybciej, zużywając mniej energii. Indukcja jest bezpieczniejsza, ponieważ nie ma płomienia ani elementu zapalającego opary lub powodującego oparzenia. Po zdjęciu garnków płyta przestaje się nagrzewać. Patelnie i jedzenie nie tylko szybciej się nagrzewają, ale też szybciej stygną. Zintegrowany system wykrywania naczynia oznacza, że płyta rozpoznaje, kiedy patelnia czy garnek jest na miejscu, więc nie ma ryzyka pozostawienia włączonego ciepła.
Gdzie kupić szafkę do zabudowy płyty indukcyjnej?
Co najważniejsze, płyty indukcyjne mają całkowicie gładką powierzchnię, dzięki czemu są łatwe w czyszczeniu. Nie ma ukrytych zakamarków, w których mogłyby utknąć cząsteczki jedzenia lub tłuszczu, a rozlane płyny nie przypiekają się na powierzchni. To doskonałe rozwiązanie zarówno do małych jak i dużych kuchni a szafka do zabudowy płyty indukcyjnej dodatkowo pozwoli nam mądrze zaprojektować wnętrze kuchni, pod względem przechowywania licznego wyposażenia. Sprawdź szafki jakie oferuje sklep online Iform.